Veiligheid op Chemelot prioriteit

23 oktober 2018|Nieuws

Veiligheid en duurzaamheid maken integraal deel uit van onze ambitie om uit te groeien tot de meest veilige, duurzame en competitieve materialensite van Europa.

Dit doen we niet alleen als Chemelot, maar samen met alle relevante stakeholders (betrokkenen). Veiligheid is en blijft een continu verbeterproces.Op Chemelot zetten we ons iedere dag in om veiligheid op het hoogste niveau te brengen en te houden o.a. door continu te verbeteren. Veiligheid heeft onze absolute prioriteit en we streven er dan ook naar incidenten te vermijden door onze risico’s te beheersen.  

Om de gezamenlijke veiligheidsprestaties en veiligheidsorganisatie verder te blijven verbeteren is deze zomer binnen Chemelot een gezamenlijke projectgroep rondom veiligheid van start gegaan.   

Binnen deze projectgroep vallen drie projecten. Deze zijn gericht op veiligheid rondom installaties op het terrein, bedrijfsvoering van deze installaties en gedrag & cultuur. Ieder project is weer onderverdeeld in een aantal deelprojecten waarbinnen een aantal relevante aandachtspunten zijn opgenomen.

Inmiddels is ook een start gemaakt om, samen met verschillende belanghebbenden zoals overheden, diverse initiatieven intensiever op te pakken rondom het onderwerp veiligheid.

De komende maanden worden tal van onderwerpen verder uitgewerkt en eerste concrete acties uitgevoerd.

Eind van dit kalenderjaar worden, zoals tijdens de bijeenkomst op 28 juni jl. aangegeven, belangstellenden uit de omgeving uitgenodigd  voor een bijeenkomst om hen te informeren over dit onderwerp en project. Daarnaast informeren wij regelmatig over ontwikkelingen op Chemelot in het algemeen en over de stand van zaken rondom veiligheid in het bijzonder via onze website.