Veiligheid

Veiligheid altijd voorop!

Als industriepark zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor al onze medewerkers, voor contractors en voor onze omgeving. Daarom streven we altijd naar het vermijden van ongevallen en incidenten. We zetten in op handhaving van gezondheids-, veiligheids- en milieu-eisen. Daartoe zijn de productieprocessen zo ingericht dat veiligheidsrisico’s tot een absoluut minimum zijn beperkt. ‘Veiligheid voorop' is op deze locatie al jarenlang het credo. Het geeft aan dat veiligheid bij ons eerste prioriteit is.

Hoe is de veiligheid op en rondom industriepark Chemelot geregeld?
Chemelot heeft een eigen noodorganisatie. Deze komt in actie als er iets mis gaat. Er is onder meer een eigen brandweerkorps. Met 100 brandweermannen is het de grootste beroepsbrandweer van Zuid-Nederland. Regelmatig wordt er geoefend en afgelopen tijd moest de noodorganisatie ook een aantal keren echt in actie komen.

Regionale tv-zender L1 kreeg naar aanleiding van een reeks incidenten in 2015 een kijkje achter de schermen. Bekijk het bovenstaande filmpje om te ontdekken hoe het er aan toe gaat in de noodorganisatie.