SABIC investeert in een duurzame toekomst op Chemelot

10 april 2024|Nieuws

Vanaf eind deze week tot medio juli zal er groot onderhoud plaatsvinden op Chemelot. Wij noemen dit een turnaround. Deze turnaround, die elke zes jaar wordt uitgevoerd, zal de naftakraker Olefins 3 en vijf andere installaties van het kraker-complex stilleggen. Tijdens dit groot onderhoud zal de krakersectie van Olefins 3 worden ontkoppeld en niet meer worden opgestart.

Een grote onderhoudsstop vergt een lange en zorgvuldige voorbereidingstijd en is een grote, complexe operatie. Hierbij zijn meer dan 900 SABIC-medewerkers en 1.000 contractors betrokken. Op topdagen zijn er tot wel duizenden medewerkers extra aan het werk op Chemelot. Hierdoor blijft een stop meestal niet onopgemerkt voor de omgeving.

Deze turnaround maakt deel uit van de strategische heroriëntatie van SABIC op Chemelot. Een essentieel onderdeel van SABIC’s strategie is de ontwikkeling van de geavanceerde recyclingfabriek van SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V. Deze fabriek zal een cruciale rol spelen bij het recyclen van kunststoffen, het creëren van een circulaire economie en is nauw verbonden met de duurzame ontwikkeling van Chemelot en de bredere samenleving.

Lees hier het persbericht van SABIC