10 jaar Brightlands Chemelot Campus: prima prestaties en grote uitdagingen

06 mei 2022|Nieuws

Brightlands Chemelot Campus bestaat 10 jaar. Een periode waarin het aantal bedrijven meer dan verdubbelde van 50 naar 107. Met de banengroei ging het nog harder: van 1250 naar de huidige 3000 fte. Veel tijd om van dat succes te genieten wil de campus zichzelf niet gunnen: het jubileumprogramma Next ten is vooral de inspiratiebron om verder te werken aan de uitdagingen op het gebied van circulariteit en gezondheid. De lat ligt hoog: het is de ambitie van Brightlands Chemelot Campus om Limburg op deze thema’s naar een leidende positie in Europa te laten groeien.

De aftrap van een serie evenementen rond het tienjarig bestaan is op dinsdag 10 mei. Dan presenteren nieuwe campusbewoners zichzelf en hun innovaties tijdens de ‘New Residents and Talent Show’. Onderdeel hiervan is ook de presentatie van het grensoverschrijdende project ‘Het Talent Centraal’, waarbij middelbare scholieren nieuwe ontwerpen van gerecycled textiel hebben gemaakt. 

Ontwikkeling
Met DSM, Universiteit Maastricht en Provincie Limburg als founding fathers werd Brightlands Chemelot Campus in 2012 ‘gebouwd’ op de pijlers wetenschap/onderwijs, ondernemerschap en overheid. In die tien jaar heeft de campus zich ontwikkeld tot een leidend innovatief ecosysteem, waar duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische oplossingen centraal staan. Als het gaat om de ontwikkeling van hoogwaardige materialen, duurzame processen of biomedische innovaties is de campus een speler van nationaal belang met internationale impact geworden. 

De combinatie van de Brightlands Chemelot Campus het Industrial Park maakt Chemelot zeldzaam in zijn soort. De kracht van Chemelot is de hoge mate van integratie, de kennis en expertise van de Campus, de fabrieken en de site-services. Chemelot onderscheidt zich dankzij de focus op chemicaliën, performance- en duurzame materialen voor een zeer breed scala aan toepassingen en markten. Hierdoor kunnen de fabrieken op het Industrial Park en de proeffabrieken op de Campus efficiënt opereren op het gebied van energie, grondstoffen en kosten.

Lees het hele artikel via Brightlands Chemelot Campus