Onderhoudswerkzaamheden bij rubberfabriek op Chemelot

12 maart 2021|Nieuws

Momenteel wordt groot onderhoud uitgevoerd bij een van de rubberfabrieken op Chemelot. Dit betekent dat de fabriek tijdelijk is stilgezet voor inspectie en schoonmaak. Waar nodig worden onderdelen gerepareerd, vernieuwd of verduurzaamd. De onderhoudswerkzaamheden worden verricht tot begin april en kunnen mogelijk gepaard gaan met licht- en geluidsoverlast.

Om onze fabrieken in een goede conditie te houden en om de veiligheid te kunnen waarborgen, worden de fabrieken regulier onderhouden. Ook tijdens groot onderhoud blijft veiligheid onze topprioriteit. Om die reden wordt een fabriek voorafgaande het onderhoud stilgelegd om de werkzaamheden gecontroleerd uit te kunnen voeren. Het stopzetten en vervolgens weer opstarten van de fabriek kan gepaard gaan met fakkelen. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidsoverlast met zich mee brengen.

Wij beseffen dat omwonenden hinder kunnen ondervinden van onze onderhoudswerkzaamheden, maar doen ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Zie ook eerdere berichtgeving over het onderhoud bij de rubberfabriek via Bijzondere voorvallen

Meer informatie onderhoudsstops

Op de pagina Bewust veilig is meer informatie te vinden over de achtergrond en reden van onderhoudsstops op het Chemelot-terrein.

Eventuele klachten of vragen rondom hinder kunnen worden gemeld bij de Milieuklachtenlijn via het gratis nummer 0800-0223363.