Chemelot cirkels brandmerk
Bij Chemelot doen we het samen bewust veilig

Als industriepark zijn we ons bewust van onze verantwoordlijkheid voor veilige arbeidsomstandigheden.

Hoe Chemelot dit doet?

Lees verder
Veiligheid is topprioriteit. Ook voor onze omgeving.

Iedere dag spannen ruim 8.100 medewerkers zich in voor onze én uw veiligheid.

Lees meer
Alarmeringen op Chemelot

Bij incidenten waarschuwen wij iedereen snel bij gevaar op én rond Chemelot.

Lees verder

Groot onderhoud op Chemelot

Klein onderhoud gebeurt continu, maar voor een ‘grote beurt’ en wettelijke verplichte inspecties willen we ook het binnenwerk van fabrieken helemaal controleren. In vakjargon wordt dan gesproken van een onderhoudsstop, turnaround of shutdown.

Voor een onderhoudsstop moet een fabriek vanwege de veiligheid echter van tijd tot tijd worden stilgelegd, zodat de fabriek van binnen en buiten kan worden geïnspecteerd, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd of verduurzaamd. Hiermee investeren we nog meer in veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Gedurende de onderhoudsstop verrichten honderden tot duizenden medewerkers, van zowel bedrijven van Chemelot als bedrijven uit de naaste omgeving van Chemelot, in enkele weken tijd enorm veel werk.

Zo’n onderhoudsstop is een grote, complexe operatie waarbij veel mensen betrokken zijn, ook van buiten de eigen organisatie. Op topdagen zijn er tot wel duizenden medewerkers extra aan het werk. Hierdoor blijft een stop meestal niet onopgemerkt door de omgeving.

Een stop gebeurt zeer planmatig, aan de hand van een planning en een draaiboek waarin elke handeling is beschreven. De voorbereidingen starten zeker een jaar voordat de daadwerkelijke stop plaatsvindt.

Meer informatie over Turn Arounds