Programma-directeur-generaal Omgevingswet Erik Jan van Kempen bezoekt Chemelot

24 juli 2018|Nieuws

Op donderdag 12 juli bracht Erik Jan van Kempen, programma-directeur-generaal Omgevingswet, een bezoek aan Chemelot. Een ochtend in het teken van de pilot Omgevingswet ‘Praktijktest Chemelot’, de koepelvergunning, veiligheid en interbestuurlijke samenwerking. Van Kempen: ‘Goed om te zien dat de gezamenlijke aanpak die de Omgevingswet beoogt hier in de praktijk werkt.’

Executive Director Robert Claasen presenteerde Chemelot aan de brede delegatie. Verder brachten ze een bezoek aan ons Alert & Care Center waar de bedrijfsnoodorganisatie en onze bedrijfsbrandweer gevestigd is. De delegatieleden namen dit keer zelf plaats aan de tafel en ervoeren tijdens een crisissimulatie aan den lijve de complexiteit en weerbarstigheid van het werk van de bedrijfsnoodorganisatie.

Vooruitlopend op de eindresultaten van de pilot was het voor DG Van Kempen en zijn delegatie goed om te zien dat de betrokken stakeholders hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak. Daarmee is deze aanpak helemaal in de geest van de Omgevingswet. De pilot is de eerste stap in de richting van implementatie van de Omgevingswet in de betrokken provincie en gemeenten. De partijen hebben al aangekondigd samen ook het Omgevingsplan en de Omgevingsvisie ter hand te willen nemen.

Lees meer over het bezoek op het omgevingswetportaal.