Ontdek de wereld van Chemelot tijdens je stage!

07 juli 2020|Nieuws

Studeer jij communicatie en ben je op zoek naar een leuke stageplaats? Bij Chemelot vind je de leukste stageplek die er is! Lees snel verder en stap in de wereld van Chemelot!

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar wist jij dat iedereen elke dag wel iets van Chemelot gebruikt? De bubbels in je frisdrank bijvoorbeeld, of de kunstmest  die nodig is om gras beter te laten groeien. Ook in de bumper van de auto zitten materialen die geproduceerd worden bij Chemelot.

Met ruim 150 verschillende bedrijven, groot en klein, en de aanwezigheid van de Brightlands Chemelot Campus, heb je hier de leukste stageplaats van de regio.Er werken elke dag maar liefst zo’n 8.100 mensen, van heel technisch zoals nanotechnologen en procesoperators, maar ook ICT'ers, financieel specialisten, en natuurlijk communicatieprofessionals.  Alles bij elkaar is dit de leukste stageplek van de regio! En Chemelot is een van de groeimotoren binnen de Limburgse economie. Er is geen betere plek voor jouw stage om met mooie uitdagingen bezig te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en je te begeven in de fascinerende wereld van chemie. 

Alles grijpt in elkaar

Op Chemelot wordt volop geïnvesteerd in de toekomst. Veel producten en materialen die je over tien jaar heel vanzelfsprekend vindt, worden hier vandaag ontwikkeld. De grote kracht daarbij is samenwerking en uiteraard speelt communicatie hier een grote rol in. Alles grijpt in elkaar en alles komt op één locatie samen.

Sinds begin 2017 is de Chemelot organisatie, vanuit de visie Chemelot 2025, tot stand gekomen. Met een klein, maar supergemotiveerd team, werken we iedere dag aan het verder verbeteren van de communicatie van en met het terrein Chemelot als totaal. We werken vanuit het gebouw Centercourt op de Brightlands Chemelot Campus. Een bruisende omgeving waar ontzettend veel gebeurt. Wil je deel uitmaken van dit leuke team en meebouwen aan deze mooie organisatie en zoek je een stageplaats voor de periode najaar 2020? Stuur dan nu je motivatie toe!

Wat ga je doen?

 • Je biedt ondersteuning aan het communicatie team
 • Je denkt inhoudelijk mee over communicatie activiteiten
 • Je schrijft content voor diverse communicatiemiddelen, zoals de website, persberichten en nieuwsbrieven
 • Je coördineert projecten en voert deze uit
 • Je bereidt de planning en communicatiemiddelen voor 
 • Je helpt mee met het onderhoud van de website en de beeldbank
 • Je bouwt mee aan de vertaling van de nieuwe positionering en nieuwe middelen 

Je maakt deel uit van het Chemelot communicatieteam en schuift regelmatig aan bij vakgenoten op het Chemelot terrein.

Wie ben je?

Je bent 3e of 4e jaars student van een HBO of universitaire opleiding, gericht op communicatie, media of journalistiek en je bent op zoek naar een stageplek voor ca. 5 maanden

 • Je bent flexibel, creatief, werkt nauwkeurig en je hebt een proactieve houding
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij je uitblinkt in schrijven
 • Je beheerst de Engelse taal goed
 • Je Nederlands is perfect 
 • Je hebt affiniteit met de regio en bent nieuwsgierig naar de wereld van Chemelot en de activiteiten die er plaatsvinden   
 • Je hebt basiskennis Microsoft office, Sharepoint, Adobe Indesign en Photoshop.

Over Chemelot

Chemelot werkt als een groeimotor voor economie en werkgelegenheid in de regio. Door de gemeenschappelijke visie en de samenwerking tussen de 150 gevestigde bedrijven heeft het bedrijventerrein een bijzonder karakter. Chemelot heeft als ambitie om in 2025 de meest competitieve en duurzame chemie en materialen site van Europa te zijn. Krachtig concurreren en de transitie naar duurzame processen en producten zijn daarin essentieel. Daarmee bouwt Chemelot voort op de voor Europa unieke locatie waar R&D en productie al bijna honderd jaar zeer succesvol met elkaar verbonden zijn.
 

Stagevergoeding; € 350,- bruto bij full time stage

Interesse?
Stuur dan zsm jouw motivatie en CV! Je kunt je motivatie richten aan Judy op het Veld (judy.veld-op-het@chemelot.nl).

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!
Voor vragen kun je contact opnemen via de email of even bellen T 06 14 686995