Hulpdiensten oefenen op 19, 20, 23 en 24 september in Sittard en Geleen

19 september 2019|Nieuws

De VeiligheidsRegio ZuidLimburg organiseert komende dagen oefeningen voor hulpverleners. Zo ook vindt oefening in de regio Sittard Geleen plaats.

Bij veel incidenten in onze regio werken hulpverleners van brandweer, politie, GHOR en gemeenten met elkaar samen om het incident zo goed mogelijk te bestrijden. Veiligheidsregio Zuid-Limburg doet er alles aan om die samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen.

Om die reden organiseert de veiligheidsregio jaarlijks oefeningen voor hulpverleners. Deze vinden vinden plaats op 19, 20, 23 en 24 september in de regio Sittard en Geleen. 

Oefening in samenwerking met bedrijven en instellingen

De oefeningen vinden plaats in samenwerking met LACO Glanerbrook, Penitentiaire Inrichting Sittard en Chemelot. Het zou dus kunnen dat u verschillende hulpverleningsvoertuigen naar deze locaties ziet rijden of deze massaal bij de verschillende bedrijven en instellingen ziet staan. Er is dus geen sprake van een incident; de hulpdiensten bereiden zich slechts voor op het moment dat er daadwerkelijk iets aan de hand is.

De bij de oefening betrokken bedrijven zullen gewoon bereikbaar blijven en zullen hiervan geen onnodige hinder ondervinden. Als vanzelfsprekend zal de oefening geen consequenties hebben op de inzet van hulpverleners; een snelle en adequate hulpverleners blijft tijdens de oefening absoluut gegarandeerd.

Voor meer informatie verwijzen wij u door via deze link naar de website van de VeiligheidsRegio ZuidLimburg.