Het werkgeluk van Desiree en Maddy

26 mei 2021|Nieuws

Allround Security Officers Desiree Lindelauf en Maddy Creemers borgen, samen met een aantal collega’s, de veiligheid op en rondom Chemelot. Beiden waren al een ruime tijd op het terrein werkzaam als beveiligers, totdat ze vorig jaar als pilot met de brede allround functie zijn gestart.

24/7 in beweging

Chemelot bestaat uit internationaal vooraanstaande chemische bedrijven, creatieve start-ups, onderzoeksinstituten en onderwijsinstellingen die op de ruim 880 hectare van Chemelot gevestigd zijn. “Je kunt Chemelot het beste vergelijken met een stad”, legt Desiree uit. “En iedere inwoner van de stad heeft zijn eigen wensen als het gaat om beveiliging en toegangsverlening. Als Security bedienen en ondersteunen wij alle inwoners hierbij. Wij houden toezicht en handhaven wet- en regelgeving op het terrein. Maar we rapporteren ook wanneer deze regelgeving wordt overschreden.”

Vorig jaar maart startten de dames als pilot met de allround functie. “Met de komst van deze functie moest er meer ‘blauw’ op het terrein zichtbaar worden. Dit om de site-users en contractors nog beter te kunnen helpen met verschillende security vraagstukken”, vertelt Maddy. Intussen oefenen de dames de functie al meer dan een jaar met veel plezier uit. “Het is één en al bedrijvigheid, 24/7. Daar houden wij van!”, glimlachen ze allebei.  

Elke dag is anders

Desiree en Maddy worden elke dag ingezet daar waar ondersteuning nodig is. “Als je ’s ochtends op het werk aankomt, weet je nooit hoe de dag gaat verlopen. Als Allround Security Officer ben je met duizend dingen tegelijk bezig, zoals het verlenen van interventies bij de gates, aanmaken van toegangspassen, rijden van controlerondes, toezicht houden op de verkeersveiligheid, begeleiden van transporten, ondersteunen bij evenementen, maar ook bij calamiteiten, en het opmaken van rapportages”, beschrijft Maddy. “De diversiteit maakt ons werk ook zo leuk!”, voegt Desiree toe.

COVID-19 pandemie

De allereerste opdracht herinneren ze zich nog goed; de Turn Around van Borealis. “Eerste keren zijn altijd spannend, en het werd nog spannender toen de Turn Around onverwachts werd overvallen met de COVID-19 pandemie. Een plan van aanpak omtrent het nieuwe virus was niet voorhanden. Desondanks hebben we samen met de Turn Around organisatie de gezondheid en veiligheid van het grote aantal medewerkers en contractors kunnen waarborgen”, vertelt Desiree.

Met de komst van de pandemie kreeg Security ook een nieuwe rol. “Zowel bij de Turn Around als de verschillende gates hebben we in een korte tijd meetstraten geïnstalleerd om de temperatuur van het binnenkomend personeel te kunnen meten”, verklaart Maddy.

Eén team, één taak

Het opzetten van de meetstraten is een goed voorbeeld van hoe Security op Chemelot te werk gaat.
Met de site-users en contractors meedenken en ze hierin zoveel mogelijk ontzorgen. Daarbij is de veiligheid van alle medewerkers en de omgeving topprioriteit. “We zijn vereerd dat wij zijn gevraagd om met deze nieuwe allround functie te beginnen. Elke dag gaan we met veel plezier naar het werk en gaan we met een tevreden gevoel naar huis als we goed van dienst zijn geweest!”