Onderhoudsstop caprolactamfabrieken

26 januari 2022|Nieuws

Vanaf woensdag 26 januari vindt een kleine onderhoudsstop plaats bij de caprolactamfabrieken op Chemelot. Om de geplande onderhoudswerkzaamheden gecontroleerd uit te kunnen voeren worden de fabrieken voor een korte tijd stilgelegd. Bij het stopzetten van de fabriek is mogelijk een bruine pluim zichtbaar boven het industrieterrein.

Op het Chemelot-terrein zijn twee caprolactamfabrieken gevestigd. Tijdens de normale bedrijfsvoering wordt een pluim voorkomen. Wanneer de installatie wordt stilgelegd daalt de temperatuur en worden niet alle dampen meer weggevangen. Bij het opstarten moet de installatie op temperatuur komen om naar behoren te kunnen functioneren. Een pluim is dan gedurende beperkte tijd helaas onvermijdelijk.

Caprolactam is een essentieel onderdeel voor nylon dat onder andere in sportkleding, tapijten en auto-onderdelen zit.

Om verder te investeren in de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van het terrein vindt geregeld onderhoud plaats. Tijdens een onderhoudsstop wordt het buiten- en binnenwerk van de fabrieken geïnspecteerd, schoongemaakt en waar nodig onderdelen gerepareerd. Voor zowel onze collega’s die aan het werk zijn als de omgeving, staat veiligheid altijd voorop!

Eventuele vragen of klachten over hinder kunt u doorgegeven via de (gratis) Milieuklachtenlijn T 0800 022 33 63.

Ga naar Bewust veilig voor meer informatie over onderhoudsstops (Turn Arounds) op Chemelot.

Zie meldingen Bijzondere Voorvallen:
Bruine pluim zichtbaar door geplande stop caprolactamfabriek 
Bruine pluim zichtbaar door onderhoud caprolactamfabriek