Trainee selectiedag Chemelot

16 januari 2019|Nieuws

Gisteren vond de selectiedag plaats voor nieuwe trainees. Een afwisselend programma met inspiratie, een site tour en het oplossen van een case waren ingrediënten die deze dag deel uitmaakten van de dag.

Op 15 januari heeft Chemelot de 2e trainee selectiedag georganiseerd. Het traineeship is bedoeld om afgestudeerde Academen naar Chemelot te halen en ze in 2 jaar klaar te maken voor een top positie bij bedrijven zoals DSM, Fibrant, ARLANXEO, Sitech, SABIC, AnQore, USG of bijvoorbeeld OCI Nitrogen.

Uit de voorselectie zijn 11 mogelijke trainees geselecteerd die op deze dag werden getrakteerd op een inzicht in de kansen op Chemelot en de mogelijkheid om je als trainee te ontwikkelen.

Met een aantal inspiratiesesies van onder andere Frank Schaap van Chemelot en Guy Janssen en Nicky Meertens, die als trainee op Chemelot werken, kregen de potentials een goed beeld van Chemelot en de kansen. Na een site tour en een lunch konden ze zich voorstellen middels een pitch aan directieleden van bovenstaande bedrijven. Daarna mochten ze hun businesscase presenteren en gingen ze met de directieleden in gesprek.

In de komende weken gaan we de trainees die uit het juiste hout zijn gesneden aannemen en helpen aan een mooie trainee opdracht. Het nieuwe programma start 1 april.

Mocht je dit jaar afstuderen aan de universiteit en heb je interesse in een management traineeship? Neem dan contact op met het Chemelot Career Center om in het najaar in aanmerking te kunnen komen voor een traineeschip.