Het werkgeluk van Bas Diphoorn

13 maart 2020|Nieuws

Sinds 1 november 2019 is Bas (24) een Chemelot Trainee. Hij ervaart het traineeship als de ideale kans om zichzelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. “Als trainee groei ik elke dag!”

Chemelot Traineeship

Het Chemelot Traineeship is één van de nieuw opgezette en vooruitstrevende projecten van het Chemelot Career Center. Universitair geschoolde kandidaten die in het bezit zijn van een Master en maximaal een jaar werkervaring hebben, kunnen via dit unieke programma in korte tijd veel kennis en ervaring opdoen. Gedurende het tweejarig traject, lopen de trainees mee bij drie verschillende bedrijven.

Bas gaf zich in de zomer van 2019 op voor een selectiedag. “Na mijn studie Chemical Engineering op de Technische Universiteit Eindhoven ben ik aan de slag gegaan als Organisch Chemicus in een laboratorium. Ik vond het werk leuk, ik had het immers gestudeerd. Maar ik miste de afwisseling in werkzaamheden en het contact met mensen. Daarom besloot ik mij aan te melden voor het Chemelot Trainee programma”, vertelt Bas. Uit alle inzendingen werden in totaal elf sollicitanten uitgenodigd voor de selectiedag. Bas was daar één van. “Het was een lange warme zomerdag. We moesten een pitch houden voor de directieleden van de verschillende bedrijven en aan een businesscase werken. Ik was enorm gespannen. Gelukkig ontving ik een week later het bericht dat ik geselecteerd was als Chemelot Trainee!”

Ontwikkeling

Samen met vijf andere kandidaten ging Bas aan de slag. Zijn eerste opdracht voert hij voor acht maanden uit bij het petrochemische bedrijf SABIC. “Momenteel ben ik werkzaam op de afdeling Workforce Development, waarbij ik mij bezighoud met de meeting structuren. Binnen het bedrijf worden veel meetings georganiseerd. Met mijn opdracht bekijk ik of deze meetings noodzakelijk zijn of dat dit effectiever georganiseerd kan worden. Het is bijzonder om te zien dat er daadwerkelijk iets met mijn resultaat gedaan wordt”, zegt Bas.

Door deze opdracht ontmoet Bas elke dag nieuwe collega’s en managers. Ook het contact met zijn mede trainees is erg goed. “Bij SABIC zijn in totaal vier trainees werkzaam. Met deze trainees heb ik goed contact. Af en toe drinken we op onze kantoren koffie om bij te praten. Eveneens spreek ik de trainees die bij de andere bedrijven zitten. Soms bij bijeenkomsten voor groepsontwikkeling, maar ook bij uitjes buiten kantooruren. We zijn een hechte groep die graag ervaringen uitwisselt en van elkaar leert.”

Werkgeluk

Waar Bas zijn volgende twee opdrachten wil gaan doen en wat hij daar wil doen, weet hij nog niet. Wel heeft hij zijn ultieme werkgeluk inmiddels ervaren. Bas: “Dingen die ik belangrijk vind in mijn werk zijn: menselijk contact, collegialiteit en ruimte voor persoonlijke groei. Dat vind ik allemaal terug in het Chemelot Traineeship!”

Wil jij ook graag een Chemelot Trainee worden? Meld je dan aan vóór aanstaande zondag 15 maart via: https://chemelotcareercenter.recruitee.com/o/chemelot-management-traineeship
Wie weet, word jij uitgenodigd voor de volgende Selectiedag op donderdag 26 maart a.s.