Gewijzigde registratie- en toegangsprocedure Brightlands Chemelot Campus

30 januari 2019|Nieuws

Per 1 februari 2019 wijzigt de registratie- en toegangsprocedure voor alle bezoekers aan de Brightlands Chemelot Campus (Gate 2), onderdeel van het Chemelot terrein, door de invoering van een e-ticketingsysteem.

Dit wordt gedaan om de gastvrijheid van de campus naar een hoger niveau te tillen. Het gewijzigde beleid is gebruikersvriendelijker, moderner en efficiënter.

In het proces staat de veiligheid van de bezoeker centraal.

Het nieuwe e-registratie- en toegangsproces van de Brightlands Chemelot Campus is in overeenstemming met het beleid van het Chemelot-terrein ten aanzien van de toegang tot het terrein.

De Campus is fysiek gescheiden van het chemische industriepark op het terrein, waardoor het een duidelijk afgebakend gebied is.

Om die reden zijn in het verleden al specifieke uitzonderingen  toegekend aan de campus. De veiligheid gerelateerde aspecten van het toegangsbeleid van de Brightlands Chemelot Campus staan beschreven in de campus regelgeving.  

E-ticketing: waarom?

Het nieuwe e-toegangs- en registratieproces is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alle mensen die de campus betreden:

  • Vriendelijk verwelkomd worden op een gastvrije manier;
  • Correct en op een gebruikersvriendelijke en efficiënte manier vooraf zijn geregistreerd;
  • Altijd verbonden zijn met een ontvangende partij (bedrijf gevestigd op de campus);
  • Goed en doelgericht geïnstrueerd zijn met betrekking tot veiligheid op de campus;
  • Goed ontvangen worden, hetgeen betekent dat een onderscheid wordt gemaakt tussen diverse rollen: bezoekers, nieuwe medewerkers en nieuwe studenten, tijdelijke werknemers en koeriers.

Achtergrond Brightlands Chemelot Campus

Op de Brightlands Chemelot Campus wordt onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd en wordt onderwijs gegeven op het gebied van chemie, materialen en aanverwante life sciences.

De focus ligt op hoogwaardige materialen en duurzame technologieën. De campus ontwikkelt zich tot een creatieve broedplaats voor innovatie en voor nieuwe bedrijven met duizenden hoogopgeleide medewerkers.

Deze dynamische situatie is mede het resultaat van samenwerking tussen de overheid, bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisinstituten.