Chemelot Life Saving Rules

26 november 2020|Nieuws

De 10 Chemelot Life Saving Rules zijn verbonden aan werkzaamheden en activiteiten met de grootste risico’s in ons werkveld. Binnen de chemische industrie gebeurt het dat mensen zwaargewond raken of zelfs overlijden door het niet volgen en het niet respecteren van deze regels. De 10 Chemelot Life Saving Rules zijn letterlijk levensreddende regels die ons dagelijks helpen om risico’s in te schatten en te beperken. Deze zijn zeker niet nieuw, maar het is goed om deze regelmatig onder de aandacht te brengen.

Veiligheid is niet vrijblijvend
Chemelot streeft naar een werkomgeving zonder ongevallen, letsels, gezondheidsproblemen, beroepsziekten of milieu-incidenten. Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en is niet vrijblijvend. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid die we samen dragen. Een verantwoordelijkheid waarvoor we ons iedere dag opnieuw moeten inspannen.

Jouw veiligheidsgedrag maakt het verschil
Er wordt verwacht dat iedereen op elk niveau een actieve rol speelt bij het herkennen van risico’s en gevaarlijke situaties. Je hebt respect voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers, (onder-)aannemers, bezoekers en omwonenden. Jouw veiligheidsgedrag kan het verschil maken.

Ken jij de 10 Chemelot Life Saving Rules?