Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

19 november 2018|Nieuws

Chemelot heeft een ambitieuze toekomstvisie, niet alleen op economisch vlak, maar ook arbeidsmarktgebied. Jaarlijks zijn er ongeveer 300 vacatures op het terrein. De verwachting is dat er de komende 10 jaar zo’n 3500 nieuwe banen op Chemelot beschikbaar komen. Om deze visie en groei verder kracht bij te zetten, lanceert het Chemelot Career Center vandaag de vernieuwde website www.chemelot.nl/carriere, voor het maken van carrière op Chemelot.

Jaarlijks zijn er ongeveer 300 vacatures op het terrein. De verwachting is dat er de komende 10 jaar zo’n 3500 nieuwe banen op Chemelot beschikbaar komen. Om deze visie en groei verder kracht bij te zetten, lanceert het Chemelot Career Center vandaag de vernieuwde website www.chemelot.nl/carriere, voor het maken van carrière op Chemelot. 

Het Chemelot Career Center richt zich vooral op het vergroten van de aantrekkingskracht van Chemelot als locatie om te werken. Daar draagt deze website ook aan bij. Bezoekers vinden alle vacatures van de individuele bedrijven op één pagina. Ook is de website geïntegreerd in Chemelot.nl. Hiermee draagt het bij aan de positionering van Chemelot en sluit het aan bij de belofte ‘Chemelot, for today’s future’.

Sebastiaan de Reede, manager Chemelot Career Center: “Voor de continuïteit en verdere uitbreiding van onze activiteiten is het van belang dat we de juiste medewerkers kunnen aantrekken. Zo geven we verder vorm en inhoud aan de invulling van de groei van Chemelot. We hebben veel te bieden en door nu alle informatie en mogelijkheden rondom de arbeidsmarkt actief deel uit te laten maken van Chemelot, wordt de herkenbaarheid verder vergroot.”

Ambitie om te groeien

Ook is het Chemelot Career Center erop gericht om te arbeidsmobiliteit te vergroten. Zo vindt deze maand voor zo’n 500 studenten, in samenwerking met de campus en verschillende bedrijven op Chemelot, de tweede Brightlands Chemelot Talent Day plaats. Het Chemelot Career Center heeft ook een traineeprogramma, waarbij studenten met een academische opleidingsachtergrond aan de slag gaan bij bedrijven op het terrein.

De Reede is overtuigd: “Alle op Chemelot gevestigde bedrijven en hun medewerkers, maar ook onderwijsinstellingen en werkzoekenden moeten kunnen rekenen op de diensten die het Chemelot Career Center levert. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen tussen bedrijven, medewerkers, werkzoekenden en opleidingsinstellingen, en deze partijen met elkaar te verbinden, kunnen zij talenten, ervaringen, kennis en ideeën inzetten om zo de meest optimale match te vinden. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die zeker bijdragen aan verdere verantwoorde groei van het totale terrein. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijk loket is waar organisaties en werkzoekenden terecht kunnen wanneer het gaat om vraagstukken binnen de arbeidsmarkt.”

Gericht op de toekomst 

Ook wordt op Chemelot volop gewerkt aan en geïnvesteerd in duurzaamheidsinnovaties. Chemelot is zowel landelijk als Europees een sprekend voorbeeld van hoe het productieproces van de toekomst eruit moet zien. En ook daar zijn nieuwe talenten van harte welkom!