BRZO-veiligheidscertificering

06 maart 2023|Nieuws

Twaalf van onze Chemelot fabrieksmanagers zijn geslaagd voor het landelijke Seveso Top Leadership programma. Dit brengt Chemelot weer een stap verder in de ambitie om het veiligste chemie-terrein in Europa te worden.

 

Op Chemelot werken we dagelijks met chemische stoffen en dan is niks zo belangrijk als dat onze 8.500 medewerkers veilig kunnen werken en ook weer veilig thuiskomen. Maar ook dat inwoners van onze omliggende gemeenten veilig kunnen leven en wonen. 

Bedrijven op Chemelot investeren dan ook voortdurend in veiligheid en opleiden. De Seveso BRZO-opleiding (Besluit Risico Zware Ongevallen) is daar een mooi voorbeeld van. Deze opleiding focust namelijk op veiligheid, cultuur en leiderschap; en zorgt zo dat onze fabrieksmanagers alert zijn op alles wat met veiligheid te maken heeft in en buiten de fabriek.

In circa 150 opleidingsuren hebben onze fabrieksmanagers zich verdiept in strategisch omgevingsmanagement, belang van de omgeving, sturing aan veilig gedrag, risico's en cultuur, process safety management en persoonlijke verbeterplannen. Maar ook het anders durven kijken naar veiligheid, cultuur en leiderschap. Hun parate kennis zetten zij dagelijks in om de veiligheid van Chemelot medewerkers en onze omgeving te waarborgen.