12 mei: Sitech Brandweer Chemelot demonstreert expertise op Euregionale Veiligheidsdag Heerlen

07 mei 2018|Nieuws

Op zaterdag 12 mei staat Heerlen volledig in het teken van de Euregionale Veiligheidsdag. Van 10.30 – 17.00 uur presenteren grote en kleine organisaties die te maken hebben met veiligheid zich dan aan het publiek. Sitech Brandweer Chemelot is ook aanwezig op deze dag.

Sitech Brandweer Chemelot is gespecialiseerd in incidenten met gevaarlijke stoffen. Zij worden dan ook al jaren ingezet door Veiligheidsregio Zuid-Limburg vanwege hun expertise. Tijdens de Euregionale Veiligheidsdag kun je kennismaken met onze brandweer. Je kunt hun voertuigen bekijken en met onze mannen praten over wat het vak zo interessant maakt. Ook nemen ze hun nieuwste schuimblusvoertuig mee.

De brandweer in actie zien? Ons team geeft een demonstratie met gaspakken. De speciale gaspakdragers komen in volledige uitrusting aan op de plaats van het incident, communicatie verloopt via speciale camera’s en apparatuur in het pak. Vanuit het voertuig worden de livestreambeelden bekeken en krijgen de gaspakdragers instructies. Wil je zien hoe deze blusploeg de lekkage verhelpt? Kom dan om 11.00 uur of om 14.00 uur naar de demonstratie op het Burgemeester van Grunsvenplein.