Aankondiging groot onderhoud fabrieken Chemelot

11 augustus 2020|Nieuws

De komende periode wordt op Chemelot bij een aantal van onze fabrieken groot onderhoud uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van een onderhoudsstop, ook wel Turn Around genoemd, waarbij de fabrieken van binnen en buiten worden geïnspecteerd, schoongemaakt en waar nodig worden onderdelen gerepareerd, vernieuwd of verduurzaamd. Gedurende de onderhoudsstops kan mogelijk hinder ondervonden worden.

Klein onderhoud gebeurt continu, maar voor een ‘grote beurt’ en wettelijke verplichte inspecties wordt ook het binnenwerk van de fabrieken gecontroleerd. Hiermee investeren we verder in veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Voor een onderhoudsstop, ofwel Turn Around, moet een fabriek vanwege de veiligheid echter van tijd tot tijd worden stilgelegd.

Om een fabriek gecontroleerd stil te leggen, wordt er gefakkeld door middel van een fakkelsysteem of is eventueel een bruine pluim zichtbaar. Dit kan mogelijk gepaard gaan met licht- en/of geluidsoverlast.

Als de onderhoudsbeurt is afgerond en de installatie volledig geïnspecteerd en gekeurd is, kan de fabriek weer worden opgestart. Ook in die fase wordt gefakkeld of is een bruine pluim zichtbaar.

De geplande onderhoudsstops nemen in totaal een aantal weken in beslag.
Wij beseffen dat u hinder kunt ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden. We streven ernaar om alle activiteiten zo soepel mogelijk te laten verlopen en doen er alles aan om de duur en omvang van de overlast tot een minimum te beperken.

Eventuele vragen of klachten kunnen worden doorgegeven via het gratis Milieuklachtennummer T 0800 022 33 63.

Klik hier voor meer informatie over de Turn Arounds. Of volg onze social media kanalen voor actuele informatie over de TA's en/of Chemelot.