Borealis Plastomers

Borealis Plastomers

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen. Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stelt het bedrijf momenteel ongeveer 6.600 mensen tewerk in ruim 120 landen.

Borealis Plastomers bevindt zich op Chemelot en er worden in twee productielijnen polyolefinen onder de productnaam QueoTM en StamylexTM geproduceerd.
QueoTM is een productgroep plastomeren en elastomeren gebaseerd op metalloceen katalyse en StamylexTM is een productgroep lineaire polyethylenen gebaseerd op Ziegler-Natta katalyse.
QueoTM plastomeren bieden voordelen in verschillende toepassingen waarbij flexibiliteit, laseigenschappen of eigenschappen voor het verbeteren van de impact-bestendigheid van kunststoffen belangrijk zijn. Ze worden gebruikt in een groot en groeiend aantal toepassingen zoals voedselverpakkingen, auto-industrie, enz…
StamylexTM producten bewijzen hun nut in hoge kwaliteitsfilms en spuitgietartikelen voor o.a. gebruik in de gezondheidszorg .

Met een 100-tal medewerkers wordt er ongeveer 120 kiloton per jaar geproduceerd.