Siemens Energy en Technip Energies kondigen gezamenlijke ontwikkeling van koolstofvrije roterende Olefinen krakerstechnologie aan

04 oktober 2021|Nieuws

Siemens Energy en Technip Energies kondigen gezamenlijke ontwikkeling aan van koolstofvrije roterende Olefinen krakerstechnologie en selectie door Cracker of the Future Consortium.

Technip Energies en Siemens Energy hebben een exclusieve overeenkomst aangekondigd voor de gezamenlijke ontwikkeling, commercialisering en licentieverlening van de 'Rotating Olefins Cracker' (ROC)-technologie voor het koolstofvrij maken van olefineproductieprocessen. De ROC-technologie maakt gebruik van een dynamisch reactorsysteem dat de conventionele ovens vervangt die gebruikt worden voor pyrolyse bij de productie van lichte olefinen - de bouwstenen voor chemische producten die gebruikt worden in alledaagse materialen, van verpakkingen tot polymeren.

De ROC-technologie biedt de bestuurder flexibiliteit en bij door elektrisch aangedreven motoren of waterstofgestookte gasturbines, leidt de technologie het pad naar het koolstofvrij maken van het proces dat wordt gebruikt om lichte olefinen te produceren. Het decarbonisatie-effect is nog significanter wanneer de elektrische energie of waterstofbrandstof afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Verwacht wordt dat het ROC-proces, zodra het volledig gecommercialiseerd is, ook een betere "first pass" olefinenopbrengst zal hebben met vergelijkbare bedrijfskosten in vergelijking met de momenteel in de handel verkrijgbare technologieën.

Lees het hele artikel in het Engels via Brightlands Chemelot Campus.