Kom naar de Dag van de Chemie op 6 oktober!

10 augustus 2018|Nieuws

Op zaterdag 6 oktober as. opent Chemelot haar deuren! Wist jij dat je iedere dag wel iets van Chemelot gebruikt? De bubbels in je frisdrank bijvoorbeeld, die worden hier gemaakt. Net als de kunstmest die nodig is om graan beter te laten groeien. Zelfs in de bumper van je auto zitten materialen die geproduceerd worden op Chemelot. Nieuwsgierig naar deze wereld? Kom dan naar de Dag van de Chemie!

Wat is er te beleven tijdens de Dag van de Chemie?
Ga aan de slag met proefjes in de laboratoria van Maastricht University of volg een masterclass van o.a. Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer, over de rol van geur in je dagelijks leven en de relatie met chemie, of van Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent, over de rol van scheikunde binnen de wereld van chemie. Neem de bus voor een tour over het terrein, bekijk de demonstraties van de bedrijfsbrandweer, ontmoet onze robot Mr. Bright, en nog veel meer!

Tussen 10.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom. Schrijf je wel vooraf in, want we kunnen maar een maximaal aantal bezoekers ontvangen. Daarnaast is de minimum leeftijd 10 jaar. We vragen je om een tijdvak te kiezen waarin je op Chemelot arriveert om zo de bezoekersstroom te reguleren, eenmaal binnen mag je gerust tot 17.00 uur blijven. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Dus, ben jij benieuwd? Kijk dan hier voor meer informatie en schrijf je snel in! Want VOL = VOL.