Docenten exacte vakken denken mee over invulling Dag van de Chemie

07 mei 2018|Nieuws

Op 20 april jl. organiseerde Chemelot een informatiemiddag voor leraren exacte vakken van middelbare scholen uit de regio. Een inspirerende en informatieve middag. Lees het verslag

Afgelopen 20 april organiseerde Chemelot een informatiemiddag omtrent Chemelot en de Dag van de Chemie. Hiervoor waren leraren van exacte vakken in de omgeving van Chemelot uitgenodigd.

Met de Dag van de Chemie op de planning voor 6 oktober aanstaande, is het belangrijk om de bezoekers zo goed mogelijk te informeren en te enthousiasmeren. Met name de ‘jongeren voor hun profielkeuze’ is een belangrijk groep die we graag ontvangen, maar is zeker een uitdaging hen op de juiste manier te bereiken. Hierdoor is het idee ontstaan om docenten exacte vakken uit te nodigen om samen een brainstormsessie te houden en samen te bedenken oe we de jongeren zo goed mogelijk kunnen bereiken en hen kunnen interesseren voor Chemelot..

Het doel van de middag was het kennismaken met de plannen die er inmiddels liggen rondom de Dag van de Chemie, deze te delen en feedback te ontvangen van de docenten. Alvast een voorproefje van de plannen die er zijn;

  • Masterclass over de rol van scheikunde door Sieger Kooij (scheikunde leraar die zijn kennis deelt via youtube)
  • Masterclass over geur in ons leven van Tanja Deurloo (chemicus die alles weet over geuren)
  • Zelf proefjes doen in de labs bij Brightlands samen met universiteit Maastricht
  • Nog veel meer …

Met de opkomst van 16 leraren van 7 verschillende scholen hebben we gekeken naar hoe we de leerlingen het best kunnen bereiken en hen kunnen enthousiasmeren voor deze dag.

We hopen zo veel mogelijk van hen te zien op 6 oktober aanstaande, zien we jou ook? Houd deze website in de gaten. Binnenkort volgt meer informatie!