Congres Industry & Energy 2018 bij Chemelot

13 november 2018|Nieuws

Op 13 december a.s. vindt het internationale jaarcongres Industry & Energy plaats op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Tijdens dit event willen we gezamenlijk nieuwe routes onderzoeken die ons leiden naar een duurzamere wereld.

De organisatie van deze dag is in handen van Industrielinqs en Chemelot is launching partner. 

Om de Europese klimaatuitdagingen van Parijs aan te gaan, kunnen procesindustrie en energiesector meer uit ketensamenwerking halen.

De eerste stappen zijn gezet. Nieuwe energiebesparende processen zijn geïmplementeerd en geavanceerde bioroutes worden ontwikkeld.

Toenemende aandacht is er voor elektrificatie en elektrochemie. Synergie tussen elektronen en moleculen kan een cruciale rol spelen bij reductie van de CO2-uitstoot.

Tijdens het plenaire gedeelte gaan we in op globale oplossingsrichtingen. In het parallelle programma worden onderwerpen als elektrochemie, elektrificatie en CO2 als grondstof verder uitgediept in innovatie-cases, ronde tafels en andere interactieve sessies. Ook is het mogelijk om een site tour te maken op het industriepark Chemelot. De voertaal is Engels. meer informatie is te vinden via deze website 

Industry and Energy 2018 is een gezamenlijk evenement van Industrielinqs, Voltachem en FME. Dit jaar bundelen zij hun krachten door het Industry & Energy-congres te integreren met het jaarlijkse evenement van VoltaChem. Op deze manier wordt een win-win gecreërd voor alle belanghebbenden in de energie- en chemische keten.