Chemelot biedt rondleiding per bus aan op terrein

10 mei 2022|Nieuws

Chemelot organiseert vanaf mei tot september tweewekelijks een rondleiding per bus over het terrein. Deze is bedoeld voor omwonenden en andere belangstellenden die meer willen weten over de bedrijvigheid op Chemelot. We merken dat veel van onze buren benieuwd zijn naar wat er allemaal gebeurt achter de poorten. Dat delen we graag.

De eerste rondrit is op vrijdag 20 mei om 14.30u. Inschrijven is kosteloos en kan via de website: www.chemelot.nl/bustour

Het Chemelot-terrein is ruim 880 hectare groot en hier werken bijna 8500 medewerkers. Grondstoffen komen aan per pijpleiding, trein, schip of vrachtwagen. Onze producten komen in alledaagse benodigdheden, zoals: sportkleding, de bubbels in frisdrank, verpakkingen die ons voedsel langer vers houden, gordijnen, zonwerende folies voor ruiten, kunstmest en materialen in vliegtuigen en auto’s.

Circulair Chemelot

Chemelot is één van de belangrijke industriële clusters van Nederland. Op het Chemelot Industrial Park zijn 17 productiebedrijven actief in 60 verschillende fabrieken, die sterk met elkaar verbonden zijn, zowel wat betreft energie- als grondstofstromen. Bij deze bedrijven en op de Brightlands Chemelot Campus wordt hard gewerkt aan de omwenteling naar duurzame productie.

Naast de energietransitie is de grondstoffentransitie zeker zo belangrijk. Chemelot heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te produceren. Juist omdat de fabrieken zo met elkaar verbonden zijn, is Chemelot uitstekend gepositioneerd om dat voor elkaar te krijgen.

“Als één chemische site in staat is om in 2050 volledig circulair te zijn, dan is het Chemelot wel”, stelt Loek Radix, Chemelot Executive Director. “Chemelot heeft in 2021 een grote bijdrage geleverd aan het realiseren van de doelstellingen voor 2030 uit het klimaatakkoord en wij zullen dat ook dit jaar doen. Onze plannen om volledig klimaatneutraal te zijn in 2050 liggen goed op stoom. Ik ben er trots op dat Chemelot behoort tot de koplopers bij het realiseren van de Nederlandse klimaatdoelstellingen.”  

De rondleiding op Chemelot duurt ongeveer een uur; een geldig identiteitsbewijs is verplicht. Toegang is vanaf 16 jaar.

Je kunt nu al eenvoudig een kijkje nemen op Chemelot en kennismaken met onze bedrijven en producten. Ga hiervoor naar onze website: www.chemelot.nl/virtualtour 

Schrijf je in!

Nieuwsgierig naar de wereld van Chemelot? Bekijk alle beschikbare data en schrijf je in: www.chemelot.nl/bustour