Bedrijven

DSM Engineering Materials

DSM Engineering Materials, een van de businessgroepen van Koninklijke DSM NV, is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van hoogwaardige technische thermoplasten die klantwaarde bieden door middel van duurzame oplossingen die de DSM People, Planet en Profit-strategie weerspiegelen. DSM Engineering Materials biedt innovatieve mogelijkheden voor klanten die elektrische toepassingen, elektronische apparatuur, auto's, barrièreverpakkingsfolies en vele mechanische en extrusietoepassingen ontwerpen of produceren. Deze markten worden bediend met een breed portfolio van hoogwaardige materialen, waaronder Polyamides Akulon® 6 en 66, Arnitel® TPC, Polyesters Arnite® PBT en PET, EcoPaXX®, Polyamide Stanyl® en ForTii ™.

Het materialencentrum op Chemelot is een belangrijke basis voor onderzoeks- en marketingactiviteiten van DSM's Materials Sciences. Verder is het wereldwijd het belangrijkste onderzoekscentrum voor DSM Engineering Materials. Van oudsher was Sittard-Geleen het belangrijkste centrum van DSM's hoogwaardige materialenonderzoek. Daarnaast biedt vestiging op de Brightlands Chemelot Campus kansen voor open innovatie vanwege de nabijheid van andere startende en gevestigde bedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Nieuwe normen op het gebied van design, comfort en gebruiksgemak worden gecombineerd met de zoektocht om het energieverbruik te verminderen: samen met de introductie van circulair ontwerpdenken, zorgen deze trends voor een sterke marktgroei voor engineering plastics. Met ons brede, hoogwaardige materialenportfolio en diepgaande technologische knowhow, werken we in nauwe samenwerking met klanten om nieuwe toepassingen te ontwikkelen in reactie op het zoeken naar lichtere, sterkere en duurzamere materialen, oplossingen te ontwikkelen om ze voor te blijven de curve en stelt hen in staat om de markt te leiden door het gebruik van de nieuwste technologie. Ons doel is om de portfolio van DSM Engineering Materials te verschuiven naar hoogwaardige, speciale materialen, waarbij we steeds meer geavanceerde kwaliteiten introduceren met verbeterde eigenschappen.