Basic Pharma

De Basic Pharma Group is een onafhankelijk farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt, produceert en registreert. Sinds de oprichting in 2003 volgt de organisatie een indrukwekkend groeipad waarin de verhuizing naar Chemelot in 2007 een logische stap was.

Alle activiteiten zijn gevestigd op de Brightlands Chemelot campus in Geleen, Nederland. Bij de Basic Pharma-bedrijven werken ongeveer 100 medewerkers op uiteenlopende expertise- en vaardigheidsniveaus. De business units werken intensief samen: één deur verder en er is een wereld van kennis en kunde beschikbaar. Diezelfde sfeer van open innovatie en gedeelde knowhow is op Chemelot voelbaar. Dat maakt Chemelot tot een omgeving waarin Basic Pharma uitstekend gedijt.

Interne synergie stimuleert innovatie
De groep bundelt zijn kennis, vaardigheden en faciliteiten van productontwikkeling tot commercialisering. Onze productontwikkelingsorganisatie, Basic Pharma Technologies, voert ontwikkelingsactiviteiten en out-licensing uit; onze productdossiers worden samengesteld en geregistreerd door Interdos; en producten worden geproduceerd en gedistribueerd door Basic Pharma Manufacturing. Onze nauwe betrokkenheid bij elke stap in het proces, van productontwikkeling en opschaling tot fabricage, heeft ons in staat gesteld een enorme expertise en know-how op te doen, en daardoor efficiënt en effectief te innoveren. Wij, en onze partners, profiteren van deze innovatieve kracht in co-ontwikkelingsprojecten, wat leidt tot intensieve samenwerking en partnerschappen. Externe partners kunnen ervoor kiezen om niet alleen financiering of verkoop- en marketingassistentie bij te dragen, maar ook nauw betrokken te zijn bij het project.