Nieuwsbrief #8 | september 2020

23 september 2020|Nieuws

Afgelopen half jaar stond vooral in het teken van het Corona virus en de manier waarop Chemelot, als vitale sector, zo goed en veilig mogelijk in staat was grondstoffen te blijven produceren.

Het was en is absoluut noodzakelijk om deze vitale grondstoffen te kunnen leveren voor onder meer desinfecterende gel, mondkapjes en plexiglas. Nog altijd wordt er, net als op vele andere locaties, met aangepaste bezetting en preventieve maatregelen gewerkt. En helaas weet niemand hoe het najaar van 2020 zal verlopen en hoe het verdere verloop is van het Corona virus. Laten we vooral alert en waakzaam blijven! 

Deze zomer werd ook het convenant Operation Clean sweep getekend door de directie van CSP. Als Chemelot site hebben we de ambitie om in 2025 de meest duurzame site van Europa te zijn. Daar hoort ook bij dat er geen plastic pellets in het milieu terecht komen. Om deze ambitie te concretiseren gaan we aan de slag met dit vraagstuk. 

Helaas kan de 2-jaarlijkse Dag van de chemie dit jaar geen doorgang vinden vanwege het Corona virus. Maar we hebben een leuk en ontspannen alternatief bedacht om toch betrokken te kunnen zijn en blijven bij Chemelot. Op zaterdag 3 oktober a.s. vindt de online Chemelot quiz plaats. Iedereen kan meedoen met een team en, naast het testen van je Chemelot kennis, is er volop entertainment en zijn er leuke prijzen te winnen van lokale ondernemers! 

Bekijk nieuwsbrief