Workshop Leren van incidenten uniek in Nederland

20 juli 2023|Nieuws

De workshop Leren van incidenten is een bijzonder evenement voor werknemers op Chemelot en uniek in Nederland. In de beslotenheid van de Chemelot-community leren bedrijven van elkaar als het gaat om het bestrijden en oplossen van incidenten. Een waardevolle gezamenlijke evaluatie. Zo groeien we als professional en als organisatie(s) en zorgen we samen voor een nog veiligere leefomgeving.

Veilig werken en veilig naar huis is het allerbelangrijkst voor iedereen op Chemelot. We versterken continue de normstelling in onze veiligheidscultuur. Vergelijk het met het dragen van autogordels, die 50 jaar geleden als overbodige optie werden gezien, later als leuke decoratie. Vervolgens een lastige vereiste en inmiddels is het een goede gewoonte.

We zijn nooit uitgeleerd en willen samen ons bewustzijn laten groeien. Door te reflecteren op menselijk gedrag, werkprocessen, installaties en materieel. En elkaar hier op aanspreken natuurlijk.

Want het verbeteren van veiligheid is niet vrijblijvend: het is onze plicht om onszelf en elkaar, het milieu, onze gebouwen en systemen te beschermen.