Welke rol gaat waterstof spelen in de Nederlandse economie?

12 februari 2021|Nieuws

Afgelopen maandag waren Loek Radix (Executive Director Chemelot), Alice Krekt (programmadirecteur Deltalinqs) en Shanawaz Bhimji (analist ABN AMRO) te gast bij Future Business Live van Change Inc. Tijdens het live video-evenement gingen Radix, Krekt en Bhimji in gesprek over het potentieel van waterstof voor de Nederlandse economie. Welke rol gaat het spelen in de verduurzaming van onze industrie en chemie? En wanneer gaat het concurreren met fossiele brandstoffen als aardgas en olie?

Waterstof gemaakt van aardgas

Er wordt nu al waterstof gebruikt, zowel in de haven van Rotterdam als op het chemiecomplex in Zuid-Limburg, maar dat betreft vooralsnog alleen grijze waterstof gemaakt van aardgas. Groene waterstof, gemaakt van wind- en zonne-energie, heeft nog een lange weg te gaan om te kunnen concurreren met de grijze variant. Daarvoor zijn eerst electrolysers en windmolenparken nodig, zo zijn de experts van mening. Daarnaast is ook blauwe waterstof een optie, waarbij waterstof uit aardgas wordt gemaakt maar de CO2 wordt afgevangen en in lege gasvelden wordt opgeslagen.


Wat is Future Business Live?

Iedere maand gaat Change Inc. in gesprek met drie toekomstmakers. Tijdens iedere editie wordt een actueel en belangrijk thema besproken.  

Future Business Live wordt als een live webinar beschikbaar gemaakt voor alle Change Inc. business partners en hun medewerkers. Zij kunnen tijdens de uitzending vragen stellen aan de toekomstmakers; partners van Change Inc. die op basis van hun expertise worden uitgenodigd, of experts buiten het partnernetwerk. 

Wil je Future Business Live over waterstof terugkijken? Of het hele artikel lezen? Ga naar Change Inc.