200 Jongeren ontdekken de kansen die Chemelot en Brightlands bieden

22 december 2017|Nieuws

Brightlands en Chemelot hebben de komende tien jaar ruim 3.000 vacatures. Op 10 november jl. kwamen tijdens de Brightlands Chemelot Talent Day ruim 200 studenten van universiteiten, hogescholen en mbo-opleidingen in Nederland, België en Duitsland naar Chemelot en Brightlands Chemelot Campus om te ontdekken welke interessante studie- en carrièrekansen het industriepark en de campus bieden. Ook was er aandacht voor Limburg als een aantrekkelijke plek om te werken én te wonen.

Studie, onderzoek en werk
Op de Brightlands Chemelot Campus werken wetenschappers, studenten én ondernemers van verschillende nationaliteiten samen aan de ontwikkeling en de productie van innovatieve, duurzame materialen.Studenten maken samen met ondernemers en onderzoekers gebruik van state-of-the-art faciliteiten. Dat maakt de Brightlands Chemelot Campus tot een internationale, levendige en uitdagende plek om te studeren en te werken. Tijdens de Talent Day lieten bedrijven en instellingen op het industriepark en de campus jongeren ontdekken welke mogelijkheden er zijn wat betreft opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en interessante banen. Banen van vandaag, maar ook de banen van morgen. Chemelot en Brightlands hebben de komende tien jaar immers ruim 3.000 vacatures. Banen op het gebied van onderzoek, maar ook in de productie. Zowel bij kleine start ups als grote multinationals.

Gedeputeerde Beurskens van de Provincie Limburg (Economie & Kennisinfrastructuur) benadrukt het belang van de Brightlands Chemelot Talent Day: “Het is voor jonge talenten een uitgelezen mogelijkheid om op verschillende niveaus kennis en innovatie tot zich te nemen en na te denken over hun toekomst. Chemelot en Brightlands bieden deze talenten perspectief.”

jongeren

Gevarieerd programma
Tijdens ronde tafelgesprekken ontmoetten de jongeren opleiders, onderzoekers en ondernemers die op Chemelot of Brightlands Chemelot Campus werken. Bedrijven en instellingen presenteerdenen zich op de Innovation markt. Een bustour, lab expericiences en een bezoek aan het Brightlands Additive Manufacturing Center en DSM-Niaga gaven de ruim 200 bezoekers een goed idee van de mogelijkheden die het Chemelot industriepark en de Brightlands campus bieden. Living in Limburg laat zien dat Limburg niet alleen een uitdagende omgeving is om te studeren en te werken, maar dat het ook een fijne plek is om te leven.
 
Ontmoetingen met studenten
Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) en Maastricht University bieden onderwijs op het gebied van natuurwetenschappen, met name scheikunde, op alle niveaus - van mbo tot academisch. Tijdens interactieve sessies wisselen studenten van deze opleidingen hun ervaringen uit.

De Brightlands Chemelot Talent Day werd mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit OP-Zuid, de Europese Unie en de Provincie Limburg.