Schrijver boeken Staatsmijn Maurits overleden

16 januari 2024|Nieuws

Streekhistoricus en publicist Harry Strijkers (80) is overleden. Een grote bekende in de regio, die tal van historische boeken heeft geschreven. Op Chemelot beheerde hij jarenlang het centraal archief van DSM. We herinneren hem met veel respect als een aimabele wandelende encyclopedie.

We zijn trots en dankbaar dat Harry Strijkers met zoveel gedrevenheid de geschiedenis van de Staatsmijn Maurits en DSM heeft vastgelegd. Chemelot bestaat bijna 100 jaar en is gegroeid op de plek van de voormalige mijn Maurits.

‘De Staatsmijn Maurits (1926-1967), ruim veertig jaar steenkolenmijnbouw in Geleen’ is in 2022 uitgebracht door de Heemkundevereniging Geleen. Met bijna 400 pagina’s aan feiten, anekdotes en prachtige foto’s. Zóveel foto’s, dat later in 2022 een apart fotoboek is uitgebracht: ‘De Staatsmijn Maurits in beeld. Een visuele reis door de tijd’.

Bij het bezoek van koning Willem-Alexander heeft Chemelot-directeur Loek Radix deze meest recente boeken van Harry Strijkers als relatiegeschenk gegeven.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte met dit gemis.