SABIC ondersteunt het sluiten van de kunststofketen met TRUCIRCLE™

28 januari 2020|Nieuws

Tijdens het World Economic Forum 2020 in Davos presenteerde SABIC het project TRUCIRCLE™, het initiatief waarmee SABIC zich inzet om plastic afval te recycleren tot nieuwe, hoogwaardige producten. Als onderdeel van dit initiatief gaat SABIC in Geleen op het Chemelot terrein een proeffabriek bouwen, die afvalplastic verwerkt zodat het geschikt is als grondstof voor naftakrakers.

Tijdens het World Economic Forum 2020 in Davos presenteerde SABIC het project TRUCIRCLE™, het initiatief waarmee SABIC zich inzet om plastic afval te recycleren tot nieuwe, hoogwaardige producten. Als onderdeel van dit initiatief gaat SABIC op het Chemelot-terrein in Geleen een proeffabriek bouwen, die afvalplastic verwerkt zodat het geschikt is als grondstof voor naftakrakers.

In TRUCIRCLE™ werkt SABIC samen met verschillende partners. Zo heeft SABIC in het afgelopen jaar nauw samengewerkt en de eerste producten geleverd aan merkeigenaren zoals Unilever en Tupperware. Het Cerftified Circular Polypropyelene product van SABIC is overigens een van de genomineerden van de Plastics Recycling Awards Europe 2020. Dit product wordt onder andere door Unilever gebruikt voor de verpakking van Magnum ijs. De winnaar van deze award wordt op 26 maart a.s. bekend gemaakt.

Om de recycling van plastic afval verder te ontwikkelen is een nauwe samenwerking vereist. Waardevolle materialen terugwinnen uit onze afvalstroom en deze verwerken tot nieuwe producten kan alleen gerealiseerd worden met de volle ondersteuning van consumenten, retailers, recyclers en fabrikanten.

SABIC CEO mr. Al-Benyan presenteert TRUCICRLE tijdens WEF 2020