SABIC doneert beschermingsmiddelen aan het UMC+ Maastricht

30 maart 2020|Nieuws

SABIC doneert ruim 3.200 persoonlijke beschermingsmiddelen vanuit de productielocatie in Geleen in strijd tegen COVID-19.

De donatie is gedaan aan het Maastricht University Medical Center (UMC)+ en bestaat uit FFP2 maskers, handschoenen, overalls en veiligheidsbrillen. De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de COVID-19 pandemie in te dammen.

Op 29 maart jl. sprak het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over meer dan 10,800 positief geteste Nederlanders op COVID-19 en 770 doden.

Terwijl medici hard werken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen schaars. De zorgsector heeft al haar zorgen uitgesproken over de beschikbare materialen. SABIC’s productielocatie in Geleen heeft nu de volgende materialen gedoneerd:

  • 250 FFP2 maskers
  • 2.500 paar steriele handschoenen
  • 300 sets veiligheidsoveralls
  • 200 sets veiligheidsbrillen

John Bruijnooge, General Manager SABIC Site Geleen: “COVID-19 vraagt veel van ons allemaal, maar het is vooral een moeilijke tijd voor onze eerste hulp- en zorgmedewerkers die in de eerste lijn vechten tegen het virus om onze kwetsbare personen in de samenleving te beschermen. We zijn blij dat we hen kunnen ondersteunen met deze donatie en zullen ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te helpen waar we kunnen.”

SABIC zal ten tijde van verdere ontwikkelingen van COVID-19 zorg dragen voor de gezondheid van de eigen medewerkers zodat de productie van essentiële materialen zoals plastics voor toepassingen in de zorg door kan blijven gaan.