Recycling Technologies; de eerste locatie in Europa komt in Nederland (Geleen)

24 april 2020|Nieuws

Recycling Technologies Ltd ('Recycling Technologies'), een gespecialiseerde leverancier van plastic recyclingtechnologie en Brightlands Chemelot Campus, een hub voor innovatie, onderzoek en technologische groei, kondigden eerder deze week aan dat ze de eerste overeenkomst hebben ondertekend voor de installatie van Recycling Technologies 'eerste Europese chemische recyclingmachine voor kunststof, de RT7000, binnen de Campus, gevestigd op Chemelot, in Nederland.

Recycling Technologies heeft een technologie ontwikkeld die plastic afval kan recyclen tot een waardevolle grondstof voor nieuwe plastic productie. De RT7000 is een schaalbare gepatenteerde technologie die laagwaardig plastic afval recycleert tot een grondstof, handelsmerk Plaxx®, voor nieuwe plastic productie.

Het maakt het mogelijk waarde te creëren uit plastic afval, dat tegenwoordig moeilijk te recyclen is door middel van de huidige mechanische recyclingmethoden en daarom wordt verwijderd door storten, verbranden of exporteren.

Brightlands Chemelot Campus ligt dicht bij de belangrijkste petrochemische hub in Europa, van Antwerpen en Rotterdam tot de Rijn en de Maas, goed voor 40% van de Europese chemische industrie met meer dan 320,00 mensen. De campus vormt samen met bedrijventerrein Chemelot een van de grootste onderzoeks- en bedrijventerreinen van Europa. De Campus heeft onlangs haar plan “duurzaamheid en circulaire hub” gelanceerd om een ​​leidende rol te spelen bij het implementeren van innovatieve oplossingen om ecologische problemen op te lossen. Dit initiatief is gebaseerd op gedeelde onderzoeks- en commerciële programma's voor de ontwikkeling van nieuwe, duurzame en recycleerbare materialen die op grote schaal kunnen worden toegepast om de leiderspositie van de regio op het gebied van petrochemische producten te behouden. Deze bedrijven en onderzoeksorganisaties leveren al waardevolle bijdragen in Europa.