Loek Radix benoemd tot Executive Director Chemelot

16 augustus 2019|Nieuws

Als Executive Director Chemelot zal Loek Radix, per 1 oktober a.s., het stokje overnemen van Robert Claasen. In deze rol neemt Radix het voortouw om de volgende stap te zetten met Chemelot waarin meer focus ligt op de activiteiten rondom de energietransitie, het behalen van de klimaatdoelstellingen, veiligheid en het sterk versimpelen van de huidige complexe structuur op de locatie. Daarnaast is Loek Radix het centrale aanspreekpunt voor de ruim 150 bedrijven op Chemelot, overheden en haar omgeving.

Na een periode van ruim twee jaar staat de organisatie Chemelot stevig en is inmiddels zo succesvol dat deze in een volgende fase is aangekomen. De huidige organisatie is in de afgelopen twee jaar opgebouwd en uitgegroeid tot een slagvaardig team en werkt succesvol aan de actiepunten zoals die in de visie Chemelot 2025 zijn opgesteld. De organisatie ligt op koers om in 2025 de meest veilige, duurzame en competitieve chemie- en materialensite van Europe te zijn.

Radix licht toe: “Na de diversiteit aan organisaties waar ik werkzaam ben geweest en de verschillende functies die ik in mijn loopbaan heb vervuld, spreekt deze rol mij bijzonder aan. Chemelot is de groeimotor van de regio met ruim 8.000 arbeidsplaatsen op het industriepark en de campus. Ik ken de omgeving en de materie en verheug met erop om, samen met het team en de bedrijven, Chemelot verder te ontwikkelen en de ambitie vanuit de visie 2025 te realiseren. Zeker geen eenvoudige opgave, maar een enorme uitdaging met heel veel kansen, waar ik naar uitkijk deze op te kunnen pakken”.

Jeroen Castelijn, namens de Chemelot Board, licht toe: “Wij zijn verheugd Loek Radix te mogen verwelkomen op Chemelot. Hij heeft enorm veel ervaring als bestuurder en bezit een groot kennisgebied. Daarnaast heeft hij in zijn loopbaan laten zien dat hij resultaten neerzet. De opdracht bij Chemelot is een uitdagende opdracht waar wij het volste vertrouwen in hebben dat Loek deze kan realiseren.”

Over Chemelot

Chemelot heeft de ambitie voor 2025 uit te groeien tot de meest veilige, duurzame en concurrerende chemiesite van Europa. Op dit moment biedt de site werkgelegenheid aan ruim 8100 medewerkers met maar liefst meer dan 100nationaliteiten. De directe werkgelegenheid op Chemelot zal groeien naar meer dan 10.000 medewerkers in 2025. De activiteiten op Chemelot genereren een omzet van meer dan 10 miljard euro per jaar. Chemelot neemt ongeveer 20% van de chemiesector in Nederland voor haar rekening en behoort tot de top 5 chemieclusters in Nederland.

De hoge mate van integratie en synergie op Chemelot, de kennis en expertise van de Brightlands Chemelot Campus, de fabrieken en de site services, is uniek in Europa. Hierdoor kunnen de fabrieken op het Industrial Park, alsook de proeffabrieken op de campus efficiënt opereren op het gebied van grondstoffen, energie en kosten en concurrerend produceren. De volledige keten, van R&D, onderwijs, pilot- en demofabrieken en grootschalige maakindustrie bevindt zich op één terrein. Meer informatie is te vinden op www.chemelot.nl