Informatiebrochure naftakraker Olefins 4 SABIC

13 november 2019|Nieuws

Van augustus tot en met oktober is naftakraker Olefins 4 van SABIC in groot onderhoud geweest. Groot onderhoud vindt, naast het regulier onderhoud van de kraker, iedere 6 jaar plaats met een onderhoudsstop (Turn Around). Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de naftakraker op een veilige en betrouwbare manier kan blijven draaien. Ruim 2.400 medewerkers en contractors werkten mee aan de Turn Around. Waarvan op piekmomenten ruim 2.150 man gelijktijdig aan de slag waren.

Nadat het onderhoud succesvol was uitgevoerd, werd de kraker midden oktober weer op een veilige manier opgestart. Tijdens het opstartproces zijn echter verstoringen opgetreden, die SABIC vooraf niet had voorzien.

Door deze verstoringen heeft het opstartproces niet alleen langer geduurd, maar heeft de omgeving ook hevige overlast ondervonden. SABIC betreurt dit ten zeerste.

SABIC wil niets liever dan een goede buur zijn, en het liefst zoveel mogelijk hinder of ongemak voorkomen. Daarom leggen zij graag in een informatiebrochure uit wat een naftakraker doet, waarom er wordt gefakkeld en wat er precies gebeurt tijdens het fakkelen.

Download de brochure of lees meer over het fakkelen van naftakrakers op Samen bewust veilig.