Het werkgeluk van Roel Tullemans

25 september 2019|Nieuws

Roel (28) is operator in de regelkamer en werkt inmiddels 5 jaar met veel plezier bij Fibrant. Begin 2019 werd Roel uitgeroepen tot de meest talentvolle procesoperator van het jaar. “Ik probeer alles zo snel mogelijk, maar wel zo goed mogelijk aan te leren!"

Aandacht voor talentontwikkeling

“Met het uitgebreide proces van de caprolactam fabriek van Fibrant zal ik na 15 jaar nog steeds niet zijn uitgeleerd. Maar dit vind ik niet erg! Ik wil mezelf juist voortdurend blijven ontwikkelen. Fibrant biedt mij hier ook de kans voor. Binnen de organisatie is veel aandacht voor talentontwikkeling en er zijn veel mogelijkheden om door te stromen”, vertelt Roel.

Je doet het samen

“Naast het proces beheersen vanuit de meet- en regelkamer, ben ik onder andere verantwoordelijk voor het oplossen van storingen op een zo veilig mogelijke manier. En ik loop buiten verschillende rondes over het werkterrein”, vat Roel zijn werkzaamheden samen. “Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Ik krijg in mijn functie de mogelijkheid om extra werk uit te voeren waardoor ik continu leer. Ik voel me heel erg verbonden met de fabriek en mijn collega’s. Iedereen is heel behulpzaam voor elkaar. We functioneren als één team. Veilig werken is onze hoogste prioriteit en ieders verantwoordelijkheid. Hier streven we samen elke dag naar!”

Basisvoorwaarde voor werkgeluk

Ontwikkeling is volgens Roel de basisvoorwaarde voor het ervaren van werkgeluk. “Mijn werk is voor mij een manier om toegevoegde waarde te leveren, om het verschil te maken. Voor mij is het belangrijk om in mijn werk mijn kwaliteiten optimaal te benutten, maar ook de kwaliteiten die ik niet van nature heb, verder te ontwikkelen.” Maar je eigen plan trekken en nastreven vindt Roel het belangrijkste. “Denk na over wat je wilt bereiken. Stel voor jezelf een plan op en volg dit in je eigen tempo. Laat je niet opjagen of tegenhouden. Werkzaamheden oppakken of functies aannemen waar je energie van krijgt, kan daar enorm bij helpen!”