DSM halveert de ecologische voetafdruk van Akulon® PA6

02 juli 2020|Nieuws

DSM kondigt vandaag aan dat haar Engineering Materials Akulon® PA6-portfolio, vanaf begin 2021 wordt geproduceerd met een aanzienlijk verminderde ecologische voetafdruk en zo de laagste CO2-voetafdruk van PA6 op de markt is.

Hierdoor kunnen klanten van DSM de CO2-voetafdruk van hun eigen producten verkleinen en bijdragen aan de wereldwijde vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Akulon Polyamide 6 is een thermoplastisch materiaal met een hoge hittebestendigheid. Het wordt vaak gebruikt in diverse toepassingen, waaronder auto's, elektrische apparatuur, elektronische apparaten en verpakkingen.

Door de CO2-voetafdruk van zijn Akulon PA6-portfolio te halveren, zet DSM Engineering Materials de volgende stap in haar duurzaamheidsreis, in lijn met de strategie van DSM. De reductie is het resultaat van een nauwe samenwerking in de waardeketen met Fibrant (gevestigd op Chemelot), die de belangrijkste bouwsteen vormt voor Akulon PA6 en in Nederland een ambitieus emissiereductieprogramma is gestart om de uitstoot van broeikasgassen in hun productieproces aanzienlijk te verminderen.

De vermindering van de CO2-voetafdruk van Akulon draagt ​​sterk bij aan het DSM ‘CO2REDUCE-programma’ in verband met DSM's doelstelling voor de uitstoot van broeikasgassen van scope 3, om de uitstoot van de waardeketen met 20% per ton geproduceerd product te verminderen tegen 2030.

Joost d'Hooghe, Vice President Business Lines bij DSM Engineering Materials: "Ik ben enorm trots dat we bij DSM de wereldwijde industrie leiden door de ambitieuze stap te zetten. Door PA6-alternatieven met een lagere CO2-voetafdruk in ons bestaande portfolio te introduceren, stellen we onze klanten in staat de broeikasgasemissies van hun eigen producten te verminderen."

Shruti Singhal, President DSM Engineering Materials voegde toe: “We hebben een lange geschiedenis in het leveren van tastbaar bewijs van ons streven naar duurzaamheid. Als volgende stap zullen we onze voetafdruk verder verkleinen met een massabalansbenadering van biobased grondstoffen. Samen met onze klanten, leveranciers en partners staan ​​we klaar om onze industrie vooruit te helpen, de duurzame kansen die voor ons liggen te benutten en ons doel te bereiken om een ​​helderder leven voor iedereen te creëren."