Chemelot Talent Office bundelt activiteiten rondom aantrekken, binden en boeien van talent op Chemelot

25 februari 2021|Nieuws

Met het ontstaan van het Chemelot Talent Office is er een centraal loket voor zowel de Brightlands Chemelot Campus als het Industrial Park, waar activiteiten voor het aantrekken, binden en boeien van talent samengevoegd zijn.

Het Chemelot Talent Office is mede ontstaan door het samenvoegen van een tweetal bestaande initiatieven namelijk; het Chemelot Career Center (CCC) en de Chemelot Academy. Het bundelen van deze initiatieven zorgt niet alleen voor een sterkere positie in de arbeidsmarkt, maar zorgt ook voor grotere slagvaardigheid en het efficiënter oppakken van overkoepelende vraagstukken rondom talent op het industrieterrein en de campus.

Daarmee is het Chemelot Talent Office voor de deelnemende partners het centrale loket op het terrein en biedt een drietal dienstverleningen;

  1. Career Center | Recruitment voor partners op de Chemelot Site en recruitment voor operator trainees & het Chemelot traineeship;
  2. Academy | Opleiden zij-instromers procesoperator B, coördinatie opleiding procesoperator C en het Chemelot traineeship.
  3. Talent Acquisition | Binden en boeien van talent in de breedste zin van het woord; onder meer door een vertegenwoordiging van het Chemelot Talent Office op scholen (BO/VO/MBO/HBO/WO), maar ook aanwezigheid tijdens evenementen, beurzen en andere aangelegenheden. Daarnaast coördineert het Chemelot Talent Office deelname vanuit Chemelot aan een aantal initiatieven zoals bijvoorbeeld JetNet, Talentday, PML.

Het samenvoegen van de bovengenoemde initiatieven brengt een aantal wijzigingen met zich mee;

  • De entiteiten Chemelot Career Center en Chemelot Academy gaan op in het Chemelot Talent Office.
  • Door het bundelen van deze initiatieven en de daarbij behorende efficiëntieslag wordt het recruitmentwerk voor het werven van zij-instroom operators in eigen beheer uitgevoerd.
  • De activiteiten van het Chemelot Career Center zijn per 1 januari jl. verhuisd van Sitech Services BV naar het Chemelot Learning and Innovation Labs (CHILL).
  • Organisatorisch valt het Chemelot Talent Office onder uitvoering, als dochteronderneming, onder uitvoering van CHILL.
  • Vanuit het huidige team van Chemelot Career Center team gaan Evelyne Lehm en Elena Ion mee naar CHILL. Sebastiaan de Reede verlaat het CCC maar blijft werken bij Sitech Services BV, waar hij zich richt op de verdere groei van de digitale trainingsstrategie en -platform ENTER.
  • Yanal Kruse maakt de overstap van de Chemelot Academy naar het Chemelot Talent Office.

De activiteiten die Approba gedurende de afgelopen 2 jaar in de markt heeft gezet rondom de wervingscampagne ‘Word operator’, maken per 1 maart a.s. deel uit van de activiteiten binnen het Chemelot Talent Office. Mede dankzij de inspanningen van Approba zijn momenteel 40 operators in opleiding bij de Chemelot Academy. Approba heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de werving en de totstandkoming van de Chemelot Academy.

De komende jaren zal het Chemelot Talent Office optreden als collectief voor en door bedrijven voor het vinden, binden en boeien van talent, van basisonderwijs tot en met werkzoekenden op Chemelot!

Voor meer informatie over de dienstverlening van het Chemelot Talent Office kunt u terecht bij Yanal Kruse, bereikbaar via e-mail yanal.kruse@chillabs.nl of per telefoon 06-39602339. Of ontdek zelf de wereld van mogelijkheden via onze carrière-pagina