Chemelot richt on-Site Corona teststraat in

07 oktober 2020|Nieuws

Op het Chemelot-terrein is een corona teststraat ingericht, speciaal voor medewerkers in een operationeel-kritische functie bij de bedrijven op het chemisch industriepark.

De on-site teststraat is ingericht om medewerkers, wanneer zij klachten hebben, snel te kunnen testen en hen de uitslag te laten weten binnen 24 uur. Dit met als doel om eventueel verdere besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen en de continuïteit van de bedrijfsvoering op Chemelot te kunnen waarborgen. Medewerkers in een operationeel-kritische functie vormen hierin een onmisbare schakel.   

De chemie, met een jaaromzet van €52 miljard goed voor 14% van de Nederlandse industriële productie, is een van de meest cruciale vitale sectoren in deze coronacrisis. Kunststoffen voor beschermingsmaskers en de doorzichtige platen bij de kassa in de supermarkt, ingrediënten voor schoonmaak- en desinfectiemiddelen en zuurstof voor intensive-care-afdelingen Van Sabic tot DSM - er wordt een heel groot beroep gedaan op de chemische industrie in Nederland.

De ontwikkelingen rond het coronavirus worden nauwkeurig gemonitord, evenals het gebruik van de on-site Corona-teststraat. Wanneer de situatie daarom vraagt, wordt het beleid aangepast.