Chemelot krijgt Centre for Sustainable Technology

31 augustus 2018|Nieuws

Het Limburgse chemiecluster Chemelot en de bijbehorende Brightlands Campus Chemelot werken samen met onderhoud- en engineeringbedrijf Sitech, TNO en Maastricht University aan het ontwikkelen van een nieuw duurzaamheidscentrum: het Brightlands Centre for Sustainable Technology. Agro&Chemie publiceerde hier een artikel over.

Dat staat in een dubbelinterview met Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus en Robert Claasen, uitvoerend directeur van Chemelot op de Brightlands website. Het nieuwe centrum gaat een belangrijke rol spelen in het borgen en uitbreiden van expertise en kennis op Chemelot, maar ook in het verduurzamen van het cluster. Chemelot wil in 2050 namelijk volledig klimaatneutraal zijn. Een forse opgave die veel expertise en kennis van duurzame processen met zich meebrengt.

Volgens Bert Kip kunnen ook de andere Brightlands-campussen een betekenisvolle rol spelen in deze activiteiten. Zoals de Smart Services Campus in Heerlen: ‘Big data en kunstmatige intelligentie kunnen ons helpen processen te optimaliseren.’ Maar ook de Campus Greenport Venlo: ‘De expertise van biobased grondstoffen is ook echt nuttig.’

Lees hier verder