Chemelot bracht een bezoek aan Chemeture

18 november 2019|Nieuws

Afgelopen vrijdag 15 november jl. bracht Chemelot een bezoek aan basisschool De Driesprong in Geleen. Een negental leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool neemt als team Chemeture deel aan de FIRST LEGO league met het onderwerp ‘De stad van de Toekomst’. Loek Radix, Executive Director Chemelot, ging samen met Chemeture in gesprek over de verduurzaming van Chemelot.

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Om samen een betere toekomst op te bouwen. Chemeture denkt graag mee over de verduurzaming van zowel de stad Geleen als heel Nederland, en ging daarom graag in gesprek met Chemelot.

Tijdens het bezoek gaf Loek Radix meer uitleg over de plannen en ambities voor een klimaatneutrale site. Hij lichtte onder andere de duurzame onderhoudsprojecten, energie-uitwisselingen en recycling op het terrein toe. Zo kunnen bijvoorbeeld de reststromen van de één grondstoffen zijn voor de ander.

Chemelot bedankt Chemeture voor de ontvangst en de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan ‘De stad van de Toekomst’!