Chemelot bezoekerscentrum komt naar Geleen

06 juli 2024|Nieuws

Chemelot opent begin volgend jaar een bezoekerscentrum op de Markt van Geleen. Dit komt op de bovenverdieping van het Galfettigebouw, waar de HEMA nu is. Chemelot vindt het belangrijk om zoveel mogelijk omwonenden, overheden en geïnteresseerden uit de (Eu-)regio te laten kennismaken met wat de 60 fabrieken en 200 bedrijven op Chemelot maken en doen.

Loek Radix, executive director Chemelot heeft de aftrap in Geleen gegeven voor de nieuwe invulling van het Galfettigebouw samen met de wethouders Leon Geilen en Yvonne Salvino. Het wordt een centrum van circulariteit, verduurzaming en kennisdeling.

Loek Radix is enthousiast over deze mooie ontwikkeling. “We willen jong en oud laten kennismaken met de wereld van Chemelot, niet binnen het hek maar buiten het hek in een bezoekerscentrum. De uitgelezen plek hiervoor is in de stad waar de wortels van Chemelot liggen. In ons bezoekerscentrum verbinden we de bedrijven op Chemelot en de inwoners van de regio met duurzaamheid, circulariteit en innovatie.”

Chemelot bezoekerscentrum
Chemelot is volop in beweging en bestaat al bijna 100 jaar. Daar zijn we ontzettend trots op. In ons bezoekerscentrum nemen we je graag mee op reis in onze wondere wereld. Hier ontdek je op een interactieve manier hoe leuk en interessant chemie is, wat het mijnverleden met Chemelot te maken heeft en hoe de fabrieken op Chemelot gaan verduurzamen. Je ziet in welke spullen, die jij in en om je huis hebt, de grondstoffen van Chemelot zitten. Zoals je laptop, tv, sportkleding, mobiele telefoon, de bubbels in je favoriete frisdrank en speelgoed. Wat er nog meer te ontdekken valt in het bezoekerscentrum blijft voor nu een verrassing.

Wil je nu al zien wat er achter de hekken van Chemelot gebeurt? Kom dan mee met onze tweewekelijkse bustours vanuit Sjoenk in Geleen.

Galfettigebouw
Op de begane grond van het Galfettigebouw opent de gemeente Sittard-Geleen medio 2025 een duurzaamheidshuis en een bibliotheek. HEMA, de huidige gebruiker van het Galfettigebouw, verhuist dit najaar naar een nieuwe locatie op de hoek van de Nieuwe Markt en de Gravenstraat in Geleen. Daarna kunnen we, de bovenverdieping waar ons bezoekerscentrum komt, gaan verbouwen en inrichten.

Lees hier het persbericht over de nieuwe invulling van het Galfettigebouw.