ChemicaInvest draagt aandelen Fibrant officieel over aan Highsun Holding Group Ltd.

30 oktober 2018|Nieuws

Vandaag draagt ChemicaInvest haar aandelen van Fibrant officieel over aan de Highsun Holding Group Ltd. Dat is een belangrijk en heugelijk moment voor alle betrokken partijen. Met de krachtenbundeling van de twee bedrijven ontstaat een internationale marktleider in caprolactam en nylon. Als marktleider gaat Highsun alle strategische kansen benutten om te bouwen aan een wereldwijde, stabiele nylon 6-waardeketen. ChemicaInvest - een samenwerkingsverband tussen CVC Capital Partners en DSM - is de huidige eigenaar van Fibrant.

 De hoofdpunten van de transactie zijn:

  • Highsun Holding Group koopt Fibrant BV en 60% van de aandelen van Fibrant Co. Ltd. De resterende 40% van de aandelen in Fibrant Co. Ltd. blijft in handen van de huidige aandeelhouders in China. 
  • Alle caprolactam-, ammoniumsulfaat- en aanverwante intellectuele eigendomsrechten van Fibrant zijn onderdeel van de overname.
  • Highsun Group heeft meer dan 5.000 medewerkers, 3.000 zakenpartners en een jaaromzet van ruim 3 miljard euro.
  • Verkopende partij is ChemicaInvest. Deze organisatie is voor 65% eigendom van CVC en voor 35% van DSM. 
  • Onderdeel van de deal zijn de fabrieken in Geleen (Nederland) en Nanjing (China), inclusief alle medewerkers. Ook de dochterondernemingen van Fibrant BV en Fibrant Co. Ltd. en hun participaties in andere bedrijven zijn onderdeel van de overname. Fibrant LLC (USA) is uitgesloten van de transactie.
  • Het huidige management van Fibrant blijft ongewijzigd.

Alle 900 medewerkers van Fibrant gaan op de overdrachtsdatum over naar Highsun, met uitzondering van de medewerkers van Fibrant LLC (Amerika), dat buiten bedrijf wordt gesteld. Het minderheidsbelang van Fibrant in Sitech, een technische dienstverlener in Geleen (Nederland), is ook onderdeel van de overname. De overname past perfect bij de ‘One World, One Team’-filosofie van Highsun Group. Samen met Fibrant gaat Highsun Group als één team bouwen aan een wereldwijde nylon 6-waardeketen.  

Pol Deturck, CEO van Fibrant: “Door deel uit te maken van een solide en verantwoorde internationale speler in de nylonwereld creëren we continuïteit voor onze organisatie. Het stelt Fibrant in staat om ook op de lange termijn succesvol te zijn. Deze overname is een belangrijk moment voor Fibrant en voor onze medewerkers. De krachtenbundeling komt eveneens ten goede aan onze klanten en leveranciers.”

Chen Jianlong, Bestuursvoorzitter van Highsun Group voegt toe: “Met deze overname realiseren we eennieuwe stap in onze ambitie om een wereldwijde, stabiele nylon 6-waardeketen te bouwen. Samen met Fibrant vormen we een toonaangevend bedrijf met een evenwichtige vertegenwoordiging in groeiende, opkomende markten en solide, ontwikkelde markten. Ook is er sprake van technische en operationele synergie. De goede reputatie van Fibrant in productkwaliteit, wereldwijde service en duurzame technologie is voor Highsun Group van groot belang.”