De toekomst van waterzuivering

29 september 2019|Nieuws

Op donderdag 12 september jl. organiseerden Sitech Services (IAZI), Chemelot en Rijkswaterstaat het symposium 'De toekomst van waterzuivering''. Een boeiende en interessante middag waar meer dan 100 waterdeskundigen bij aanwezig waren.

We leven in een samenleving waarin chemische stoffen een steeds grotere rol spelen: van bestrijdingsmiddelen tot brandvertragers en van coatings voor drankblikjes tot geneesmiddelen. Deze stoffen brengen ons veel voordelen, maar van sommige weten we nog niet of ze schadelijk zijn voor het milieu. Via verschillende wegen bereiken deze zogenaamde “opkomende stoffen” de waterketen. Waterzuivering speelt een belangrijk rol in het waarborgen van schoon water voor mens en milieu. De afgelopen decennia is met waterzuviering veel bereikt. Voor welke uitdagingen stelt de problematiek van opkomende stoffen ons de komende jaren?

Chemelot, Sitech Servies en Rijkswaterstaat benadrukken het belang van samenwerking tussen alle partijen die zich bezighouden met “opkomende stoffen”. Afgelopen donderdag werd een gezamenlijk symposium georganiseerd ter ere van het 40 jaar bestaan van de Intergrale Afvalwater Zuivering Installatie (IAZI) van Chemelot. Tijdens dit symposium werden de laatste ontwikkelingen rondom opkomende stoffen gedeeld, werd stilgestaan bij de versnellingstafel opkomende stoffen en werd het magazine De Lichtkogel van Rijkswaterstaat officieel bekendgemaakt.

Bekijk via deze link wat de IAZI op Chemelot doet en lees in de bijlage de editie van De Lichtkogel over de toekomst van waterzuivering.

De editie van de Lichtkogel met als thema 'opkomende stoffen' leest u via deze link