Highsun Group Holdings Ltd. kondigt de beoogde overname van Fibrant aan

17 mei 2018|Nieuws

Vandaag tekenden ChemicaInvest en de Highsun Group een overeenkomst om Fibrant over te nemen. ChemicaInvest - een samenwerkingsverband tussen CVC Capital Partners en Koninklijke DSM - is nu eigenaar van Fibrant.

. De overeenkomst omvat alle aandelen van de caprolactamfabriek in Geleen (Nederland) en 60% van de aandelen van Fibrant Co. Ltd., de caprolactamfabriek in Nanjing (China). Naar verwachting wordt de beoogde overname gecompleteerd in het derde kwartaal van 2018. Die is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en aan het consultatieproces met de Fibrant Ondernemingsraad.

De hoofdpunten van de transactie zijn:

  • Highsun Group heeft de intentie om Fibrant BV en 60% van Fibrant Co. Ltd. te kopen. De resterende 40% van Fibrant Co. Ltd. blijft bij de huidige eigenaar van deze aandelen.
  • Verkopende partij is Fibrant Holding BV dat via ChemicaInvest voor 65% eigendom is van CVC en voor 35% van Koninklijke DSM. 
  • Onderdeel van de transactie zijn de fabrieken in Geleen (Nederland) en Nanjing (China), inclusief alle medewerkers. Ook de dochterondernemingen van Fibrant BV en Fibrant Co. Ltd. en hun participaties in andere bedrijven, zoals Fibrant BV’s minderheidsbelang in Sitech, een technische dienstverlener in Geleen (Nederland), zijn onderdeel van de voorziene overname. Fibrant LLC (USA) wordt niet overgenomen.
  • Het huidige management van Fibrant blijft ongewijzigd.
  • Alle medewerkers van Fibrant, met uitzondering van de medewerkers van Fibrant LLC (Amerika), zijn onderdeel van de overname. 
  • Closing wordt verwacht in Q3 2018.

Pol Deturck, CEO van Fibrant: “Deel uitmaken van een grote, geïntegreerde internationale speler zal Fibrant helpen succesvol te blijven op lange termijn. Aan de beoogde overname is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Door onderdeel te worden van Highsun Group ontstaat een wereldspeler op het gebied van caprolactam en nylon, wat ten goede komt aan onze klanten, leveranciers en medewerkers en waarde zal creëren voor de aandeelhouders.”

Chen Jianlong, Bestuursvoorzitter van Highsun Group voegt toe: “Door deze geplande overname realiseren we een nieuwe stap in onze ambitie om een leidende speler te worden in de nylon 6waardeketen. De reputatie van Fibrant op het gebied van kwaliteit van producten, wereldwijde service en duurzame technologie zal daar een belangrijke bijdrage aan leveren.” 

Lees hier het hele bericht