Brightlands Chemelot Talent Day lokt 500 studenten uit binnen- en buitenland

23 november 2018|Nieuws

Duizenden banen in chemie, materialen en biotechnologie
Op het gebied van chemie, materialen en biotechnologie zijn de komende
tien jaar op Brightlands Chemelot Campus en de bij bedrijven op het
Chemelot Industrial Park 3.000 tot 4.000 nieuwe banen te
verwachten. Die banen ontstaan in zowel productie- als research en
development bij kleine startende ondernemingen, MKB, toonaangevende
multinationals en kennisinstituten.

Dat was vrijdag een van de boodschappen voor de meer dan 500 studenten uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk tijdens de tweede Brightlands Chemelot Talent Day in Sittard-Geleen. Met die ruim 500 inschrijvingen was de belangstelling voor deze tweede Talent Day vrijwel verdubbeld ten opzichte van de eerste editie in 2017.

Innovatief
Provinciaal gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur) benadrukte in zijn openingswoord de kansen die Limburg aan jonge mensen te bieden heeft op het gebied van chemie, materialen en biotechnologie.

Studenten van universiteiten, hogescholen en mbo-scholen lieten zich informeren over de studie- en carrièremogelijkheden op de Brightlands-campus en bij de bedrijven op Chemelot. Er was ook aandacht voor het aantrekkelijke woon-, werk- en studieklimaat in Limburg.

Unieke plek
Professionals en HR-medewerkers van de 30 deelnemende organisaties toonden waarom Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park in feite één unieke plek is. Onder andere door de intensieve samenwerking tussen wetenschappers, ondernemers en studenten bij de 140 bedrijven die op de Brightlands-campus en bij ‘buurman’ Chemelot zijn gevestigd. Daarnaast kunnen op de campus bachelor- en masterprogramma’s van Hogeschool Zuyd en Universiteit Maastricht worden gevolgd.

Voor een impressie van de Brightlands Chemelot Talent Day 2018 kijk op www.brightlandschemelottalentday.com.

Initiatief
De Brightlands Chemelot Talent Day is een gezamenlijk initiatief van Brightlands Chemelot Campus, CHILL, Chemelot en Maastricht University.

Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park
Op Brightlands Chemelot Campus werken bedrijven en instituten samen aan onderzoek, ontwikkeling en opleidingen op het gebied van slimme toepassingen van materialen, met name kunststoffen, en aan de duurzame productie daarvan. Daarvoor hebben zij moderne laboratoria en proeffabrieken tot hun beschikking. Op Chemelot Industrial Park staan tientallen fabrieken waar op grote schaal chemische producten gemaakt worden. De site ontwikkelt zich tot de meest concurrerende en duurzame chemielocatie in Noordwest-Europa.