Verpakkingen

Ook jij hebt verpakkingen in huis die gemaakt zijn van onze grondstoffen.

Wil jij weten in welke verpakkingen onze grondstoffen zijn verwerkt? 

Het zijn er teveel om op te noemen. Vier producten die iedereen wel in huis heeft, hebben we uitgelicht. Klik op één van de vier plusjes in de foto. In de pop-up vertellen wij over onze grondstoffen en materialen die erin zitten en hun eigenschappen.

Laat je verwonderen!

Ontdek hier de andere thema's van ons kwartetspel.

Verpakkingen
In bierkratten zit onze grondstof polyetheen (HDPE) verwerkt.

HDPE is een lichte en stevige kunststof die zich goed leent om gevulde bierflesjes in een bierkrat te bewaren en vervoeren.
Veel sap- en melkpakken zijn gemaakt van een combinatie van verpakkingskarton omhuld met een kunststoflaag van het materiaal polyethyleen (LDPE) dat op Chemelot wordt gemaakt. Deze kunststoflaag maakt het karton waterdicht.
De Magnum Pints zijn gemaakt van gerecycled plastic (polypropyleen) ontwikkeld en gemaakt op Chemelot.

Deze verpakkingen zijn volledig recyclebaar. Gemengd en gebruikt plastic wordt op Chemelot volledig afgebroken tot moleculaire bouwstenen, om er vervolgens nieuwe plastics van te maken. Waarna Magnum van deze nieuwe plastics weer nieuwe recyclebare Magnum ijsbakken produceert.

Een mooi voorbeeld van circulaire economie en verduurzaming.
Ook in een zeepflesje zit ons mechanisch gerecycled polypropyleen (PP).

PP-flessen zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het opslaan van verschillende soorten vloeistoffen, zo ook zeep.