Tuin

Of je nou een tuin of balkon hebt...je wilt buiten kunnen genieten van de ondergaande zon, de geur van bloemen, een heerlijke kop koffie of een lekker glas wijn.

Onze grondstoffen zitten onder meer in die relaxte tuinstoel en die mooie plantenbak die op jouw balkon of op jouw terras staan te pronken. 

Klik op één van de vier plusjes in de foto. In de pop-up vertellen wij over onze grondstoffen en materialen die erin zitten en hun eigenschappen.

Laat je verwonderen!

Ontdek hier de andere thema's van ons kwartetspel.

Tuin
Jouw bloemen gedijen goed in plantenbakken gemaakt van onze kunststoffen hoge dichtheid polyetheen (HDPE) en polypropyleen (PP).

Kies je voor een HDPE plantenbak dan weet je dat jouw plantenbak stevig en vochtafstotend is. Maar wist je ook dat je in een grote HDPE plantenbak perfect jouw groenten of kruiden kunt kweken? HDPE is namelijk smaak- en reukvrij.

Kies je voor een plantenbak gemaakt van PP dan kun je er zeker van zijn dat deze stevig en slijtvast is. En dat deze ook geschikt is om in weer en wind buiten te laten staan.
Snel het gebroken glas opruimen voordat jouw kinderen erin trappen? Dat doe je met blik en veger. En zeg nou zelf...wie heeft dat nou niet in huis?

Maar wist je dat veel blik en vegers gemaakt zijn van producten van Chemelot? De haren van de veger zijn van polyamide (PA) gemaakt van onze grondstof caprolactam; deze nylon borstelharen zijn duurzaam en beter bestand tegen slijtage. De steel en het blik zijn van polypropyleen (PP) en kunnen tegen een stootje, zijn licht van gewicht en ook nog eens duurzaam.
De tuinmeubelen die in jouw tuin of op jouw balkon staan zijn veelal gemaakt van onze kunststoffen.

Heb jij een kunststof tuinstoel die je kunt inklappen? Dan weet dat polypropyleen (PP) bijna eindeloos kan scharnieren zonder dat het breekt. Daarnaast is PP licht van gewicht, kan het tegen een stootje en je kunt het ook nog eens buiten laten staan. De kussens in jouw tuinstoel zijn veelal gemaakt van acrylvezel gemaakt van onze grondstof acrylonitril.
Heb jij ook last van vallende bladeren in jouw tuin of moet je het gemaaide gras bij elkaar harken?

Het kan zijn dat jij dan gekozen hebt voor een kunststof gazonhark bestaande uit nylon 6. En je raadt het al...deze nylon 6, ook wel polyamide genoemd, wordt gemaakt van onze grondstof caprolactam.